Fiatal- és családellenesnek nevezte a baloldal politikáját Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője, a parlament népjóléti bizottságának elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: mti, archív, illusztráció
Fotó: MTI, archív, illusztráció

A politikus arról beszélt, hogy a fiatalok, családalapítás előtt állók ma megszorítás helyett segítségre számíthatnak. A családi otthonteremtési kedvezmény, vagyis a csok mellett kiemelte a fiatal házasok 2015-ben bevezetett adókedvezményét, amely két évig vehető igénybe, gyermekvállalás esetén pedig ezt és a családi adókedvezményt is megkaphatják.
    
A baloldal azonban ezt sem támogatta a parlamentben – mondta Selmeczi Gabriella.
    
Kifejtette: a baloldal kormányon bevezetett megszorító politikája nem kímélte sem a fiatalokat, sem a fiatal családosokat. Szinte esélyük sem volt az otthonteremtésre, adókedvezmények helyett pedig inkább „agyonadóztatták” azokat, akik munka mellett gyermeket vállaltak – fogalmazott a fideszes képviselő.
    
Hozzátette: a baloldali fiatal- és családellenes politika nagyon sokak kedvét elvette a gyermekvállalástól, továbbá megdrágította az otthonteremtést, és elszegényítette a családokat.
    
Selmeczi Gabriellát kérdezték a letelepedési kötvényről, amelyről azt mondta: a program hasznot hozott, elérte a célját, most pedig, hogy már nincs rájuk szükség, kivezetik a kötvényeket.

(MTI)