A bizonytalan választók közül is sokan újraválasztanák Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnököt, mert azt látják, hogy ő az egyetlen, aki kiáll Magyarországért – mondta a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Nagy Dániel azt mondta, Orbán Viktor népszerűsége folyamatosan nő, és ez nem független a bevándorláspolitikától.

Az elemző Vona Gáborról, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjéről azt mondta, 2015-ben még relatív népszerű volt, most viszont saját pártjánál is népszerűtlenebb, mert nem minden Jobbik-támogató áll ki mellette.

A Demokratikus Koalíció (DK) szavazói pedig már tudják, hogy az ő jelöltjük valójában Karácsony Gergely, így Gyurcsány Ferenc helyett inkább az MSZP-Párbeszéd jelöltjét támogatják – tette hozzá.

A Nézőpont Intézet március 19-23. között készült felmérése szerint a teljes felnőtt népesség 50 százaléka választaná ismét miniszterelnöknek Orbán Viktort. Karácsony Gergelyt 13 százalék, Szél Bernadettet, az LMP jelöltjét nyolc százalék, Vona Gábort hét százalék, Gyurcsány Ferencet három százalék, Fodor Gábort, a Liberálisok elnökét és Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét pedig egyaránt egy százalék támogatja.

MTI