Nincs miért lemondanom – mondta az MTV új reggeli műsorában Kolompár Orbán, aki visszautasította azt a vádat, hogy őt bárki is „megcsinálta” volna. Nem érti, miért hozzák ennyire szoros kapcsolatba a szocialistákkal. Úgy véli, nyilván a választások közeledtével a politikai elit helyezkedik az életben maradásért, ezért vádolják most.

Szerinte az elmúlt két évben a roma társadalom kapott a médiától olyan pofont, aminek hatására a társadalom legaljára került, és ő a határozott kiállásáért került most célpontba. Kolompár biztos benne, hogy az európai uniós választásokon pártja megkapta az elvárt szavazatmennyiséget, csak hívei véletlenül rosszul töltötték ki a szavazólapokat, és a hibásan leadott szavazatok nagy része az őt támogató romákhoz tartozik. Ezt onnan veszi, hogy beszélt emberekkel, és sokan azt mondták neki, hogy ikszelés helyett aláhúzták a neveket. (Az MCF Roma Összefogás listájára az OVI honlapján található adatok szerint mindössze 13 431 szavazó (0,46 százalék) voksolt. Az érvénytelen szavazatok száma 24 769, azaz 0,85 százalék volt. Kolompáréknak tehát még az érvénytelen szavazatok mellé is kellett volna nagyjából százezer voksot gyűjteni valahonnan… – a szerk.)

Továbbra is tagadja, hogy közpénzből nyaralt volna, és semmi köze nem volt állítása szerint a pályáztatáshoz. A bíróság állításával szemben bizonyítani is fogja, hogy nem kaptak több pénzt, mint amennyivel elszámoltak. Kolompár elismerte, hogy az emberek előítéletesek attól függetlenül, hogy romák vagy nem romák, de erre a média mindig rátesz három vagy négy lapáttal.

Egy eljárásba vonná össze Kolompár Orbán büntetőügyeit a Kecskeméti Városi Ügyészség. Kopasz Zsolt vezető ügyész a Hír Televíziónak azt mondta, erre az azonos személyi kör miatt lenne szükség. Mint ismert, már 3 ügyben emeltek vádat az Országos Cigány Önkormányzat elnöke ellen. Az egyikben azzal vádolják, hogy 10 millió forint munkahelyteremtésre szánt támogatással nem tudott elszámolni, a másik ügyben az összeg ennek többszöröse – 145,5 millió forint pályázati pénzt használtak fel jogosulatlanul, ráadásul a kiadásokat is részben fiktív számlákkal igazolták. A harmadik ügyben sikkasztás és a számvitel rendjének megsértése a vád Kolompár ellen, mert az önkormányzat pénztárából felvett 5 millió forintot nem fizette vissza.

(hirado.hu, hírTV, MNO)