A déli magyar határon szolgálatot teljesítő utolsó 40 fős cseh rendőri kontingens március első hetének végén már visszatért Csehországba. „A jelenlegi összes migrációs kockázat felmérése után és egyetértésben a magyar féllel egy újabb cseh rendőri kontingens Magyarországra küldését felfüggesztettük” – jelentette ki a szóvivő.

Hirdetés

David Schön szerint a szerb biztonsági erők akciói, valamint a határ magyar oldalán foganatosított intézkedések egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy a helyzet javult.

„Mindezek ellenére a rendőrségi szakértők továbbra is figyelemmel kísérik és folyamatosan kiértékelik az összes új adatot, eseményt. Amennyiben szükség mutatkozna, a cseh rendőrök magyarországi segítségnyújtása újraindul” – szögezte le David Schön. „Csehország készen áll, hogy Magyarország vagy bármely más állam megkeresésére azonnal válaszoljon” – tette hozzá.

A szóvivő elmondta: tavaly felváltva mintegy 240 cseh rendőr teljesített szolgálatot Magyarország déli határszakaszán. Az utolsó 40 fős kontingens január közepétől március első hetének végéig volt szolgálatban Magyarországon.

Korábban írtuk