Hirdetés

A sorozat első részében arról volt szó, hogy Márki-Zay Péter utólag hogyan próbálta megmagyarázni, milyen pénzek érkeztek a kampányba. Azonban saját bevallása szerint Gyurcsány Ferenc erről nem tudott semmit. A DK elnökének példáját követve hirtelen az összes ellenzéki politikus azt kezdte el kommunikálni, hogy semmit nem tudnak semmiről. Pedig annak fényében, amit az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje felvázolt közvetlen vagy közvetett módon, erős a gyanú, hogy a pártok kampányába is jutott az amerikai pénzekből.

A pénzek a Márki-Zay Péterhez köthető Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz érkeztek az Egyesült Államokból, egy Action for Democracy nevű szervezettől.

Ennek a szervezetnek a magyar vezetője pedig az a Korányi Dávid, aki a közelmúltig Karácsony Gergely fővárosi tanácsadója volt. Azonban az ellenzéki előválasztáson az MMM-en kívül egy másik mozgalom is feltűnt. Ez pedig nem más, mint a 99 Mozgalom, ami Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségének kampányát szolgálta. Ehhez a szervezethez az ellenzéki előválasztás időszakában, alig pár hónapos aktív működése alatt nagyjából 250 millió forint érkezett.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk