Bár az egyedi lakásbiztosítási szerződések fedezete nem terjed ki az ilyen típusú károkra, a Groupama Garancia Biztosító felajánlotta a károk szakszerű felmérését, melyet az elsők között meg is kezdett már tegnap. A Groupama Garancia Biztosító vagyon és gépjármű kárszakértői várhatóan ma estére befejezik Kolontáron a kárfelméréseket, míg Devecseren még hétvégén is folytatódik a munka, mivel bizonyos utcákba a Katasztrófavédelem még nem engedélyezte, hogy az ingatlanok tulajdonosai és a kárszakértők bemehessenek.

„A biztosítótársaság rendkívüli erőforrásokat rendelt a két településre, annak érdekében, hogy gyorsított ütemben folyjon a kárfelmérés, hogy ezzel is segítsük a károsult családokat. A Kolontáron dolgozó munkatársak szakvéleménye alapján ma estére befejezzük a kárfelmérést. Kárszakértőink előzetes véleménye alapján a károk összege csak a Groupama Garancia Biztosító által biztosított ingatlanok esetében várhatóan meghaladja az 500 millió forintot” – mondta el Halmos Gyula, a Groupama Garancia Biztosító Szolgáltatási Centrumának főosztályvezetője.

„El kell hogy mondjuk, hogy még a legtöbbet látott kárszakértőink számára is megdöbbentő a vörösiszap által elöntött településeken a károk mértéke és a látvány. A két településen mindenki megmozdult, nagyon szoros az együttműködés a hatóságok, a polgármesteri hivatal és a biztosítótársaság munkatársai között, mindent megteszünk, hogy segítsük a lakosságot” – tette hozzá Halmos Gyula.

A Groupama Garancia Biztosító munkatársai mindent megtesznek, hogy segítsék a károsult családokat ebben a nehéz helyzetben, a mai napon Kolontáron 60 károsult családnak adják át a 150 000 forintos gyorssegélyt, és Devecseren is folyamatos a kárfelméréseket követően a családok megkeresése.

Az ügyfélszolgálati munkatársak Devecseren a Groupama Garancia Biztosító helyi, Deák Ferenc téri ügyfélszolgálati irodájában, Kolontáron az Általános Iskola tornateremében várják a lakosságot, továbbá természetesen az ügyfélszolgálaton keresztül telefonon és e-mailen is rendelkezésére állnak.

Elérhetőségek a lakosok számára:

• A Groupama Garancia Biztosító kihelyezett ügyfélszolgálati irodáiban:

Devecser, Deák Ferenc tér, Telefon: +36 88 509-102

Kolontár, helyi Általános Iskola tornaterme

• Telefonon, a +36 1 467 3500 helyi tarifával hívható TeleCenter számon

• Online, a társaság www.groupamagarancia.hu honlapján keresztül

• E-mail-ben, a karbejelentes@groupamagarancia.hu e-mail címen