Hoppál Péter úgy fogalmazott: minden jel arra mutat, hogy október 23-án össze fognak állni a baloldal erői, akik közös megemlékezésre készülnek.

A szóvivő kijelentette: Fidesz számára ez azt is jelenti, hogy együtt lesznek azok, akik 2006-ban ugyanezen a napon békés tüntetőkre lövettek, „szemeket lövettek ki, embereket térdeltettek a gyűjtőfogház udvarán meztelenre vetkőztetve”. Hozzátette: együtt lesznek azok is, akik az elmúlt napokban Orbán Viktor szobrát feldarabolták és gyalázatos módon rugdosták. Együtt lesznek azok is, akik az Európai Unióban és annak központjában a magyar embereket „cserbenhagyják, sőt el is árulják, ha kell” – mondta.

„Az egész erőszakos, szélsőséges baloldal összeáll, de őket úgy látjuk, egy dolog tartja össze (…), ez pedig a gyűlölet” – fogalmazott Hoppál Péter.

Szavai szerint ugyanakkor vannak jóérzésű emberek, akik családostul szoktak ünnepelni, elviszik a nagymamát, a babakocsiban a gyermeket, és tényleg dicső ünnepre szeretnének emlékezni. A Fidesz éppen ezért tisztelettel várja a Hősök terére tervezett eseményre azokat, akik békésen, nyugodtan és emelt fővel szeretnének fejet hajtani ’56 emléke előtt – mondta.

(MTI)