Hirdetés

Van egy helyzet és egy törekvés, ezek pedig összecsúsznak. A helyzet Budapest költségvetési helyzete: a főváros a csőd szélén áll, mintegy 80 milliárd forint hiányzik a költségvetéséből. Ez azt jelenti, hogy mint a legtöbb fővárosi cégnek, a Főkertnek sincs elég pénze az alapfeladatai ellátására sem – fogalmazott Kerpel-Fronius Gábor Momentumos főpolgármester-helyettes közösségi oldalán. Mint kiderült: a méhlegelők létrehozásával akarták elfedni az esőzések után hirtelen megnövekedett gazzal való küzdelmüket – írja a Magyar Nemzet.

„A törekvés az, hogy megújítjuk a budapesti zöldfelületek kezelését, az eddig megszokott módszereket modernebbekre cseréljük, igyekszünk a természetesebbhez minél közelebb álló, biodiverz felületeket kialakítani” – írta közösségi oldalán Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes, így indokolva a főváros által kialakított méhlegelőket. Mint írta: van egy helyzet és egy törekvés, ezek pedig összecsúsznak.

Korábban írtuk

„A helyzet Budapest költségvetési helyzete: a főváros a csőd szélén áll, mintegy 80 milliárd forint hiányzik a költségvetéséből.

Ez azt jelenti, hogy mint a legtöbb fővárosi cégnek, a Főkertnek sincs elég pénze az alapfeladatai ellátására sem”

– ismerte be a főpolgármester-helyettes.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE KATTINTVA.