A résztvevők Bécsből rajtolva, az egykori Római borút történelmi köveit a jelenben koptatva szelik át Ausztriát, Pozsony legszebb részét érintve a Duna vonalát követve futnak Szlovákiában majd Rajkánál átlépve a határt, a Szigetköz gyönyörű vidékén, a vizek városain keresztül, a Vértes mellett elhaladva, a budai hegyeken át érnek célba Budapesten.

A BBU klasszikusan egy hosszú távú, Közép-Európában egyedülálló, három országot és annak fővárosait érintő ötnapos futó verseny (320 km). Újdonság, hogy a táv teljesíthető versenyként vagy versenyen kívül is. Versenykategóriában való egyéni teljesítés esetén napi 80-90 km, párban napi 40-50 km, 4+1 fős csapatban napi 20-25 km vár a futókra.

A BBU nem versenyszerű teljesítésére több lehetőség is van: 4-20 fős baráti csapatok, szabadon választott, kötetlen váltási lehetőségekkel, továbbá egy- egy részszakasz teljesítésével (váltóhelytől- váltóhelyig), valamint túra jelleggel kerékpáron, illetve görkorcsolyával.

Az útvonal mentén érintett térségek, települések nagy várakozással tekintenek a versenyre, ennek megfelelően készülnek és várják a futókat. Az útvonalon szakasz harmadoknál (váltópontokon), valamint 5 km-ként frissítőpontok segítik, hogy mindenki a legjobbat hozza ki magából és teljesítse a célkitűzéseidet.

A szervezők hosszú távra gondolkoznak és fél szemmel már a jövőbe is tekintenek, hiszen a cél egy évről évre előrelépő, folyamatosan fejlődő, stabil rendezvény létrehozása, amely a futás ünnepévé válhat.

További információk: útvonal (váltó és frissítőpontokkal, szinttérképekkel), nevezés, pénzdíjazás, szállásajánló, csapattárskereső a Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon honlapján a www.bbu.hu címen találhatók, valamint minden érdeklődőt várnak a BBU Facebook csoportjába a www.facebook.com/bbu.hu oldalon.