A DK országgyűlési képviselője, Varga Zoltán pénteki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a csak az orvosok bérét növelő egészségügyi törvénnyel a kormány meggyorsította az ágazat teljes összeomlását.

Hirdetés

A baloldal több ezer egészségügyi dolgozót üldözött el az országból – reagálás Varga Zoltán (DK) sajtótájékoztatójára

Teljesen hiteltelen a baloldal az egészségügy és a szakdolgozói béremelés ügyében. Kormányzásuk alatt több ezer egészségügyi dolgozót üldöztek el az országból vagy tettek utcára, a többieket pedig megalázóan alacsony bérért dolgoztatták. A baloldal csak a kamuhírekkel és a védekezésben résztvevő szakemberek támadásával van elfoglalva, sem a veszélyhelyzet alatt, sem most nem akar segíteni az országnak. Gyurcsányék is jól tudják, hogy az ápolók és egészségügyi szakdolgozók béremelési programja jelenleg is zajlik. Azt is jól tudják, hogyha rajtuk múlt volna, akkor ápolói béremelés sem lenne, mert a baloldaliak nem szavazták meg az ezt biztosító forrásokat. 2022-ben egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni annak, mint amennyit a 2019-ben indult béremelési program előtt keresett. Idén januárban 14 százalékkal emelkedett, novemberben pedig újabb 20 százalékkal emelkedik a bérük.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Egy, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által készített online felmérésre hivatkozva azt mondta, hogy a szakdolgozók mintegy negyede készül elhagyni a pályát. Ha valóban felmond az ápolók negyede, akkor arra sem lesz ember, hogy bekössön egy infúziót vagy kiossza a gyógyszereket – érzékeltette.

A politikus közölte, a DK azt javasolja, hogy az összes orvosnak, háziorvosnak, a teljes kórházi szakszemélyzetnek és a szociális intézmények dolgozóinak is duplázzák meg a bérét. Hozzátette, hogy az általuk javasolt béremelést nem évek alatt, hanem azonnal kell végrehajtani, méghozzá július 1-jéig visszamenőleges hatállyal.

Korábban írtuk