Karácsony Gergely nem cáfolta a hvg.hu értesüléseit, miszerint megbuktathatják Zuglóban.

Az MSZP-Párbeszéd egykori miniszterelnök-jelöltje maga osztotta meg közösségi oldalán a HVG cikkét, az alábbi felvezetés kíséretében:

Mondjuk azt eddig is tudtam, hogy hála nem politikai kategória, de azért ez egy kicsit gyorsan ment.

Mondjuk azt eddig is tudtam, hogy a hála nem politikai kategória, de azért ez egy kicsit gyorsan ment.

Gepostet von Karácsony Gergely am Mittwoch, 9. Mai 2018

A HVG cikke a következő címet viseli: „Rájuk fér a párbeszéd: megbuktathatják Zuglóban Karácsony Gergelyt”. A hvg.hu-nak egy zuglói politikus azt mondta, úgy tudja, a helyi szocialista frakció kezdeményezné a képviselő-testület feloszlatását, vagyis megbuktatnák Karácsony Gergely polgármestert. Karácsony Gergely erre a portálnak azt mondta, reméli, ez csak kacsa.

A hvg.hu-nak egy névtelenséget kérő szocialista politikus azt mondta, úgy tűnt, okafogyott a kérdés a képviselő-testület feloszlatásáról, miután többeknek úgy tetszett, Karácsony mégis beül a parlamentbe. Ez nem így történt, azonban a képviselő-testület feloszlatását nem a szocialisták vetették fel állítása szerint, és nem is fognak ilyet kezdeményezni, ugyanakkor leszögezte, a sokszínű képviselő-testületben sokan – szerinte egyenesen mindenki – elégedetlen Karácsonnyal. Az új helyzetben pedig bármi elképzelhető.

Bárkinek megfordulhat a fejében egy ilyen kiváló gondolat.

Ezen kívül azt mondta a szoci forrás, hogy a választás után joggal várhatták a baloldali szavazók, hogy Karácsony megválik a fideszes alpolgármestertől, azonban ő továbbra is támaszkodik rá. Ebből van a nézeteltérés a hvg.hu forrása szerint.

hvg.hu, demokrata.hu