Amikor feláll az új parlament, de még nincs új kormány, akkor a fideszes képviselők már nyújtanak be törvényjavaslatokat – mondta Szijjártó Péter.

A párt szóvivője megjegyezte: ezeknek egy része már készen van, és akad, amit már többször is az Országgyűlés elé vittek, de a szocialisták mindig lesöpörték azokat az asztalról.

Ezek közé tartozik például a három csapás törvény, ami az jelenti, hogy ha egy bűnöző háromszor követ el erőszakos bűncselekményt, akkor a harmadik után mérlegelés nélkül kaphasson életfogytig tartó börtönt – taglalta Szijjártó Péter.

Készen áll a kisebb parlamentről szóló javaslat is, de ezt korábban még napirendre sem tudták tűzni – folytatta a Fidesz elnöki stábvezetője. Hozzátette: ennek egy melléklete a választójogi rendszerről is rendelkezik.

A Fidesz már 2006-ban javasolta a megyei önkormányzatok létszámának felére csökkentését is, és ha meglesz a megfelelő támogatás ehhez, akkor mielőbb el kell fogadni, hogy az őszi helyhatósági választásokra érvényes legyen – közölte Szijjártó Péter.

A szóvivő közölte: mindezek mellett a rendőrségi és más közigazgatási törvények módosítását is be kell nyújtani, hogy az országban a hatóságok a józan ész, és ne más érdekek szerint működjenek.

(InfoRádió)