Előadást tart Kádár Annamária mesepszichológus, valamint Kozma-Vizkeleti Dániel családterapeuta. A programokon szó esik majd konfliktuskezelésről, kommunikációról, gyermeknevelésről, meseterápiáról, valamint előadások hangzanak el életvezetési, párkapcsolati, gyermeknevelési, karrier tervezési, munkaügyi, munkajogi és gyermekgyógyítás témakörben – olvasható a szervezet honlapján.

A gyerekeket 14 éves korig várják, a kisebbek felügyeletét játszóházakban vállalják, az idősebbeknek könyvtári kalandtúrát és kézműves-foglalkozásokat szerveznek.

A családi napra a haromkiralyfi.hu/csaladi-napok oldalon lehet jelentkezni.

A mozgalom már eddig is több rendezvényt, programot és szolgáltatást indított társkeresőknek, házasoknak és párkapcsolatban élőknek, gyermeket vállalóknak.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elindítója a 2012-ben elhunyt Kopp Mária orvos-pszichológus, aki a Népesedési Kerekasztal szervezőjeként is dolgozott a magyar családpolitikáért.

A mozgalmat 2009-ben azért hívták életre, mert Magyarországon a fiatalok két-három gyermeket terveznek, de egy párra átlagosan mégis csak 1,3 megszületett gyerek jut. A mozgalom abban akar szerepet vállalni, hogy a mindenkori kormánynak tett javaslataival és saját programjaival olyan feltételeket alakítson ki, amelyek elősegítik a családteremtést, a gyerekvállalást.

(MTI)