Hirdetés

Automata puskák, több tucat lőszer, valamint terepszínű egyenruhák láthatók az M1 Híradó riportjában. Nem egy katonai alakulat felszereléséről van szó. Illegális bevándorlók rejtekhelyén találták a szerb rendőrök nyáron egy határhoz közeli településnél.

Tavaly rendszeresek voltak a rendőrségi razziák a kerítés mentén. A helyzet ugyanis annyira elfajult a környéken, hogy mindennapossá váltak a lövöldözések és a fegyveres leszámolások a migránsok között.

Tavaly szeptemberben három migráns megsérült, egy pedig meghalt egy összecsapásban Hajdújáráson. Az eset ráadásul csupán néhány nappal azután történt, hogy a migránsok Szabadka központjában is lövöldözni kezdtek egymásra.

A sokszor felfegyverzett migránsok ráadásul nem csak egymást vették célba. Rendszeresen rátámadnak a magyar határt védő rendőrökre is.

Fahusángok és drótvágó látható egy a kormány által közzétett videón. Látszik, hogy az illegális bevándorlók a magyar határ közelében is agresszíven, félelem nélkül, egyre durvább módszereket használva próbálnak meg átjutni a déli határzáron. A migránsok létrát támasztottak a kerítésnek, majd kövekkel dobálták a határt védő rendőröket. Mások a térfigyelő kamerákban próbáltak kárt tenni. És lövések is eldördültek.

Korábban írtuk

A határainkat ostromló migránsok nem szerencsétlen sorsú emberek, hanem terroristák. Erőszakkal rontottak a határőreinkre. Ezt Európában mindenkinek tudnia kell

– erről a Kormányzati Tájékoztatási Központ adott ki közleményt. Azt írják: a kormány azért jelentet meg online hirdetéseket más országokban, mert minden eszközzel szeretné felhívni a figyelmet a déli határainkon kialakult helyzetre.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.