Érdemi vizsgálat nélkül elutasította a rendőrség a hetero büszkeség napja elnevezésű rendezvény megtartását, amelyet egy magánszemély (Koletár Csaba) jelentett be szeptember közepén, néhány nappal a homoszexuálisok vonulása után.

A hetero vonulás forgatókönyve pontosan ugyanaz lett volna, mint a homoszexuálisoké, tehát a Hősök teréről az Andrássy úton mentek volna át az Erzsébet térre. A tüntetés bejelentője legalább kétezer fővel számolt, azonban ironikusan megjegyezte: „A létszám – tekintettel az emberek többségének elavult és konzervatív szexuális irányultságára – növekedhet.” A rendezvény célja az lett volna, hogy megmutassák, nemcsak az azonos neműek, hanem a különböző neműek viszonya is figyelemre méltó, továbbá tiltakozni akartak az ellen, hogy Magyarországon a homoszexuális eszméket nyíltan gyakorolni és népszerűsíteni lehessen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) elutasító végzése a bejelentés és a demonstráció tervezett időpontja közötti nagy időkülönbségre hivatkozik. Azt állítják: mivel a vonulást jövő év szeptember 4-re jelentették be, ezért nem lehet érdemben elbírálni.

(Magyar Nemzet, hirtv.hu)