A Jobbik elnöke az október 2-i kvótareferendumon való részvétel és a nem szavazat mellett érvelt az Országgyűlésben a kormányfő napirend előtti felszólalására reagálva. Vona Gábor a miniszterelnök baloldali vezetésű településekhez intézett szavait ugyanakkor nem tartotta elegánsnak és azt mondta, lassan eljutnak oda, hogy aki nem lép egyszerre, húsz migránst kap estére.

Fotó: MTI, archív

A jobbikos politikus úgy látta: a voksolásnak egyetlen, valódi tétje van, hogy jogilag érvényes lesz vagy sem. Kiemelte: ha érvényes és eredményes lesz, valamilyen törvénymódosításra, vagy alaptörvény-módosításra lesz szükség, és visszakerülnek oda, amit már tavasszal javasolt a Jobbik – jegyezte meg az ellenzéki politikus.

Ugyanakkor ha nem lesz érvényes a népszavazás, Brüsszelnek aduászt adnak a kezébe, papírja lesz róla, hogy Magyarország jogi értelemben nem utasította el a kvóták bevezetését. Ez óriási veszély, és ha mégis bekövetkezik, akkor az a kormányfő felelőtlenségének lesz köszönhető. Ebben az esetben a miniszterelnök felelőssége az, hogy mondjon le – jelentette ki Vona Gábor.MTI

Fotó: MTI