Egyre több botrányos hangfelvétel, illetve reakció lát napvilágot a Jobbikkal kapcsolatban. Múlt héten került nyilvánosságra, hogy Janiczak Dávid, a Jobbik alelnöke, Ózd polgármestere szexuális erőszakkal fenyegette egyik munkatársát, más nőkről pedig megalázóan beszélt.
 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója szerint egyfajta „politikai vergődést” látunk a Jobbiknál. „Naponta csapódik be valamilyen kellemetlen helyzet a Jobbik tekintetében, amit vagy a megtagadott múltjuk vagy a jelenük generál” – fogalmazott.

„A Jobbik akkor veszítette el a mércét, amikor megtagadta a múltját, minden más már ennek a következménye” – hangsúlyozta Boros Bánk Levente a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

„Az a gát átszakadt a Jobbik esetében, ami az elvhűséget jelentette, innentől pedig az a végtelen politikai opportunizmus uralta el a pártot, ami már nem is feltétlenül a kormány leváltásáról, hanem Vona Gábor politikai karrierjéről szól” – nyilatkozta a politológus.

„Vona Gábor korábban azt mondta, lemond, ha nem nyerik meg a választást. Mivel egyre világosabban látszik, hogy ez nem következhet be, a Jobbik elnöke kétségbeesetten próbál valamilyen eredményt elérni, bármilyen áron” – közölte.

Boros Bánk úgy folytatta: ebbe belefér az, hogy más pártokat pénzen megvesznek és visszaléptetnek, valamint inkább megvédik a saját politikusaikat, minthogy egy olyan belső feszültséget generáljanak, ami Vona Gábor székébe kerülhet.

A politológus szerint, ha egyenként nézzük a pártokat, akkor elképzelhető, hogy április 8-a után a Jobbik lesz a legnagyobb ellenzéki formáció az Országgyűlésben. Azonban a következő másfél hét nagy kérdése, hogy visszalépésekről, illetve koordinációról egyeztet-e az LMP és a Jobbik – vélekedett.

Közben sok régi jobbikos felszólította a tagságot, hogy ha elvhűek akarnak maradni, ne szavazzanak a Vona Gábor vezette Jobbikra, de felvetették a párt választások utáni megújulását is.

A Médianéző igazgatója szerint Vona Gábor sok kellemetlenséget okozott saját magának és a pártjának is, elképzelhető, hogy ezért nem akarják előtérbe helyezni őt a Jobbik legújabb plakátjain.

„A plakátokról a logójuk is eltűnt már, egy szürreális szimbolikája kezd kialakulni a pártnak, ez a tanácstalanság pedig annak köszönhető, hogy tisztázatlan, mi is valójában a Jobbik” – vélekedett a politológus.

A beszélgetést erre a linkre kattintva meghallgathatják.

(Forrás: hirado.hu)