Fotó: MTI/Kovács Tamás, archív, illusztráció

Magyar orvosok külföldre közvetítésével foglalkozott a jobbikos frakcióvezető-helyettes cége.
A képen középen: Lukács László, a Jobbik frakcióvezető-helyettese. Fotó: MTI/Kovács Tamás, archív, illusztráció

Le kell állítani a jobbikos politikus Lukács László György és családja, orvosok külföldre közvetítésével foglalkozó cégét – mondta Tiszafüred polgármestere szombaton Karcagon.

Ujvári Imre (Fidesz-KDNP) szerint „a Jobbik már megint lebukott”, hiszen hivatalos cégpapírok bizonyítják, hogy Lukács László György, a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa orvosok és egészségügyi dolgozók külföldre közvetítésével foglalkozó cégben volt tulajdonos és ezen nyerészkedett.

Szólt arról, hogy 21 településvezető közösen fordult levélben Lukács László Györgyhöz, mert hiteltelennek tartják azt a bírálatot, amelyet a Jobbik politikusa a térség egészségügyi helyzetéről állít. Felszólították továbbá, hogy fejezze be a károkozást a Nagykunság és a Tisza-tó régió egészségügyi ellátásában. A levélben több kérdést is feltettek neki, egyebek mellett például, hogy hány orvost közvetített ki és hányat akar még külföldre közvetíteni a családi cége. Tudakolták, hogy aggódott-e az egészségügy helyzetéért, amikor ezeket az orvosokat külföldre közvetítették? Nem érzi-e képmutatásnak, hogy az egészségügy helyzetéről szónokol, miközben ő maga anyagilag érdekelt, hogy az orvosok elhagyják ezt az országot, ezt a térséget? – sorolta a kérdéseket a településvezető.

Felszólították továbbá, hogy a szóban forgó cég tevékenységét állítsák le és tisztázza az ebben betöltött szerepét. 

„Egészen elképesztő az a kétszínűség és felháborító”, hogy amíg Lukács László György az egészségügy helyzetéről szónokol, addig a háttérben ezen nyerészkedik – mondta Ujvári Imre, hozzátéve: jól látszik, ha a Jobbiknak ilyen egészségügyi szakpolitikusa van, mennyire lehet komolyan venni ennek a pártnak az egészségügyi programját és mennyire hiteltelen a Jobbik minden,  a magyar egészségügy helyzetét érintő bírálata.

Kiemelte: csak a Fidesz-KDNP-kormány az, amelyre a magyar emberek az egészségügy fejlesztésében számíthatnak, hiszen 2010 előtt a baloldali kormányok tették tönkre az egészségügyet, akkor kezdődött el az orvosok, egészségügyi dolgozók elvándorlása Magyarországról, most pedig a Jobbik már ellenzékben levizsgázott, hiszen az a párt, amelynek ilyen egészségügyi szakpolitikusa van, az az orvosok elvándorlásában érdekelt.     Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje, választókerületi elnöke elmondta: miközben nagyon sokan dolgoznak az egészségügyért, addig mások abból húznak hasznot, hogy magyar egészségügy egyre rosszabb legyen – tette hozzá utalva a jobbikos politikus családi cégére.  

Hangsúlyozta, hogy a kormány nagyon sokat költ arra, hogy jobb legyen az emberek egészségügyi állapota. Jász-Nagykun-Szolnok megyében már tíz éve működik egészségügyi szűrőprogram, a kétezer lakos alatti településeken is vannak szűrőprogramok. A karcagi kórházban például három és fél milliárd forintot költöttek egészségügyi fejlesztésekre az utóbbi nyolc évben, megújultak egyebek mellett a műtők, a pszichiátria épülete, anyaszállást adtak át, új műtéti eljárásokat vezettek be – sorolta. Az egészségügyi alapellátás a karcagi választókerület minden településén biztosított, ellátatlan körzet nincs – jegyezte meg. A térségben az orvosi rendelők többségét felújították, korszerűsítették, több helyen folyamatban van ilyen fejlesztés – közölte.

(MTI)