A Jobbik azzal a szlogennel kampányolt, hogy ők a „valódi néppárt”, de a mostani választási eredmények tükrében az egyedüli néppárt a Fidesz-KDNP, mindegyik másik párt rétegpárt – jelentette ki Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa az ECHO TV Napi aktuális című műsorában
 


Képernyőfotó: echotv.hu

Emlékeztetett: egyik ellenzéki párt sem tud minden társadalmi csoportban azonos támogatottságot szerezni. A politológus elmondta, hogy ezzel szemben a Fidesz még a fiatalok körében és a diplomások körében is a legnépszerűbb párt, ezért nevezhetjük néppártnak.

Ember Zoltán Levente, az Iránytű Intézet kutatásvezetője szerint minden párt találhat valamilyen pozitív eredményt az adatok között, de ezzel Pulai András nem értett egyet. A Publicus Intézet stratégiai igazgatója eddig még nem talált ilyet.

Deák Dániel szerint a Jobbik identitásválsággal küzd, számos törésvonal van a párton belül. Ez a folyamat hosszútávon nem fenntartható – jelentette ki a politológus.

Pulai András szerint a kérdés az, hogy a néppártosodó vagy a radikális szárny kerül-e előtérbe. Utóbbi azzal jár, hogy a Jobbik nem tud majd tovább növekedni, előbbi pedig azzal, hogy a párt identitásválsága mélyül.

Erre a linkre kattintva a teljes beszélgetést megnézhetik.

(echotv.hu)