„Ismét kiderült, hogy a magát baloldalinak és liberálisnak nevező pártokból micsoda gyűlölet irányul mind a magyarok, mind pedig a valódi ’56-os hősök ellen. A Jobbik kíváncsi, hogy azok a szervezetek és médiumok, akik a Jobbiktól folyamatosan elhatárolódást követelnek, miképpen minősítik – a vélhetően mentálisan is segítségre szoruló – Dániel Péter MSZP-s és demokrata koalíciós figura mondatait, hiszen az ő soraikban ez az ember közmegbecsülésnek örvend. Mindenesetre a Jobbik mélységesen elítéli és megveti az ilyen alakokat és azokat a szervezeteket, ahol ezek a senkiháziak nem véletlenül fordulhatnak elő. Egyben üzenjük Dániel Péternek, legyen óvatos a jövőben a valódi ötvenhatosokkal – nem Mécs Imrére és társaira gondolunk – való esetleges találkozásai alkalmával!” – zárul a közlemény.


Varju: a DK nem felelős Dániel Péter kijelentései miatt

A Demokratikus Koalíció nem érzi felelősnek magát a szervezet tagja, Dániel Péter ügyvéd Wittner Mária fideszes képviselőt érintő kijelentései miatt. Ezt Varju László, a DK igazgatója mondta el az MTI Hírcentrum szerdai kérdésére, miszerint összeegyeztethető-e a szervezet szellemiségével, hogy egyik tagjuk obszcén kijelentést tett egy ’56-os halálraítéltre.

Dániel Péter a Facebookon azt írta Wittner Máriáról, hogy a képviselő „primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prosti”.

Az MTV Híradójában Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke azt mondta, hogy egy ügyvéddel szemben magasabbak a társadalmi elvárások, kevesebbet engedhet meg magának, mint egy átlagember. Szerinte az ügyvédi hivatás megköveteli gyakorlójától, hogy ne használjon durva kifejezéseket.

Dániel Péter, aki két hónappal ezelőtt paradicsomszósszal összekente a III. kerületi önkormányzatnál kihelyezett alkotmányt, tavaly nyáron pedig kaszinótojást nyomott szét a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat egyik kifüggesztett példányán, azt mondta, hogy egy későbbi időpontban válaszol a feltett kérdésekre.

A Demokratikus Koalíciót vezető Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök múlt szombaton jelentette be, hogy új pártot hoznak létre.

(MTI)