A Jobbik szerint a Fidesz mindent megpróbál annak érdekében, hogy ellehetetlenítse politikai ellenfeleit és kizárólag saját üzeneteit tegye elérhetővé.

Fotó: MTI, archív

Ezt Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy a kormánypárt azt javasolta: választási kampányidőszakon kívül ne helyezhessenek ki plakátot se a pártok, se a kormány.

A Jobbik szerint a fideszes Gulyás Gergely felvetése a „fejlődő országok diktatúráit is megszégyeníti”, sérti a szólás- és a véleménynyilvánítás szabadságát, s feltehetően ellentétes az alaptörvénnyel.

Ilyen alapon a pártok médiahirdetéseit is be lehetne tiltani, de a kormányzati médiatúlsúlya miatt ez utóbbi nyilván nem érdeke a Fidesznek – vélekedett Staudt Gábor, aki szerint a kormánypárt a jövőben vélhetően a Civil Összefogás Fórumra bízná az ellenfeleit lejárató, vagy önfényező plakátkampányokat.

A politikus értékelése szerint a Fidesz fél a Jobbiktól és hatalma elvesztésétől, emiatt antidemokratikus indítványok megtételétől sem riad vissza.

MTI