Fotó: MTI/Kocsis Zoltán
Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára (b) és Jaroslaw Sobczyk, a logisztikai központ vezetője az Apponyi Franciska Jövőműhely Program és a JYSK Hungary együttműködési megállapodásának aláírásán a vállalat ecseri logisztikai központjában 2024. október 16-án
Hirdetés

Fülöp Attila a JYSK logisztikai központjában jelentette be, hogy az eddig féltucat partnerrel működő programhoz a nemzetközi vállalat is csatlakozott.

Elmondta, a program célja, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok számára biztonságos munkaerőpiaci alapokat és új karrierlehetőségeket teremtsen.

„Azért hoztuk létre a programot, mert találkozási pontot szeretnénk biztosítani a gyermekvédelmi rendszer és a gazdasági társaságok között” – fűzte hozzá az államtitkár.

Fülöp Attila tájékoztatása szerint a program keretében a fiatalok négy hónapos mentorálás mellett képzésben, felkészítésben is részesülnek, hogy a mindennapi munkába sikeresen be tudjanak illeszkedni.

Az Apponyi Franciska Jövőműhely Program az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a BM közös projektjeként indult el 2023-ban, a kezdeményezés célja a gyermekvédelmi szakellátásban felnőtt fiatalok segítése és pályaválasztásuk támogatása.

Korábban írtuk