Hirdetés

A nemzet fővárosának jelenlegi első embere óvodás vigyorral ragasztott narancssárga matricákat Vitézy Dávid plakátjaira, amiről a közösségi oldalán közölt videót „köztájékoztatás” címmel. Karácsony Gergely egyetlen esélyes kihívója ezt választási csalásként értékelte.

Nem csak átragasztások történtek az éj leple alatt.

„Ma ellepték a fővárost olyan impresszum nélküli plakátok, melyek velem kapcsolatban hazugságokat terjesztenek. Nem nehéz kitalálni, hogy ki a forrás: Karácsony Gergely és a Demokratikus Koalíció – ezt bizonyítani is tudjuk”

– állította Vitézy Dávid, aki bejelentést tett a választási bizottságnál és büntetőfeljelentést is tett. Emellett felszólította Karácsony Gergelyt, hogy fejezze be a folyamatos jogsértést, és kérjen bocsánatot.

A főpolgármester-jelölt azt írta, semmilyen mondanivalója nem maradt Karácsony Gergelynek a fővárosról. A plakátrongálás méltatlan Budapest főpolgármesteréhez, mindahhoz, amit ez a munkakör megtestesít, tette hozzá.

Korábban írtuk

„Képzeljük el egy pillanatra, mi lenne, ha én tennék Karácsony = Gyurcsány matricákat a plakátjaira. Választási csalást kiáltana, rohanna panaszkodni minden létező kamerának, hogy a »Budapest Köztársaságban« ilyet nem lehet”

Vitézy Dávid hozzá is szólt Karácsony Gergely nevetséges videójához. Szerinte jó, hogy Karácsony a kampányhajrában megmutatja ezt az oldalát is: „mindenki számára világos lehet ugyanis, hogy a pártpolitikai acsarkodás logikáján Budapestet nem lehet sikerrel vezetni, változás kell”.

Egy X Vitézyre, egy X a Fidesz listájára

Szentkirályi Alexandra péntek reggel jelentette be visszalépését a főpolgármesterségért folytatott küzdelemtől. A kormánypárti politikus továbbra is a Fidesz listavezetője. Szentkirályi Alexandra arra biztatja a Fidesz támogatóit, hogy a főpolgármester-választáson Vitézy Dávidra, a fővárosi listás szavazáson pedig a Fideszre voksoljanak.