Gyűrűzik a botrány a szexuális fenyegetésbe, és a választási csalás gyanújába keveredő Jobbik körül.

Fotó: MTI/Komka Péter, archív, illusztráció


Fotó: MTI/Komka Péter, archív, illusztráció

Tovább gyűrűzik a botrány a szexuális erőszakkal való fenyegetés miatt botrányba, egy LMP-s jelölttel és az FKgP-vel kapcsolatban pedig választási csalás gyanújába keveredett Jobbik körül – számolt be az Origo.hu.

Mint arról lapunk is beszámolt, az FKgP alelnöke olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyek tanúsítják, hogy a Jobbik különféle anyagi juttatásokat ajánlott fel a kisgazdajelöltek visszalépéséért cserébe. Vonáék állnák a kisgazdák jogászainak munkadíját, a peres ügyeik költségeit és támogatnák a párt vidéki programjait is – ha és amennyiben a Független Kisgazdapárt jelöltjei visszalépnek a Jobbik javára.

A kisgazdák eddig nem szólaltak meg az ügyben, tegnap azonban Facebook-oldalukon olyan közleményt fogalmaztak meg, amelyet akár a Jobbik pártközpontjában is írhattak volna.

Sajtónyilatkozat! Március 24.-én a Független Kisgazda-, Földmunkás és-Polgári Párt közgyűlésén Balogh Károly elnök…

Gepostet von Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt am Sonntag, 25. März 2018

Ez felhívás volt keringőre az amúgy már az önállóságáért küzdő Kisgazdapártban, egyik politikusuk, az párt országos listáján 13. helyen szereplő Engelmann József azt üzente a Vonáékkal lepaktált FKgP-elnöknek, hogy „Balogh Úr, Ön melyik párt elnöke?”

A Független Kisgazdapárt képviselője Balogh Károly és környezetében tevékenykedő csonka vezetősége meglepő közleményt…

Gepostet von József Engelmann am Montag, 26. März 2018

Ezek után egy másik FKgP-s politikus is megszólalt, amellyel mindent el is mondott a pártelnök Balogh Károlyról:

A Választás.hu adatbázisa szerint a kisgazda képviselőjelöltek idáig nem léptek vissza.

Arról az Origo.hu is beszámolt, Horváth Tibor, az FKgP hajdúszoboszlói jelöltje egy olyan bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán, amely szerint birtokában van egy, a Jobbik és az FKgP választási csalását „100 százalékosan” bizonyító hangfelvétel. A kommentelők követelték, hogy hozza nyilvánosságra, de Horváth azóta törölte a bejegyzést.

Az Origo.hu teljes beszámolóját IDE kattintva tekintheti meg.

(origo.hu, demokrata.hu)