Hirdetés

Soltész Miklós a Tengerszem Bölcsőde átadásán felidézte: az 1990-es években nehéz volt gyermeket vállalni, mert – egyebek mellett – elvették a támogatásokat, ezért határozták el, hogy otthonteremtési támogatással, intézményi beruházásokkal, továbbá a térségben egyedülálló családi adókedvezménnyel segítik a szülőket, ösztönzik a gyermekvállalást.

A bölcsődék száma a négyszeresére, a bölcsődei férőhelyeké több mint a kétszeresére, 66 ezerre nőtt 2010 óta – mutatott rá.

Az államtitkár arra kérte a kisgyermekes anyákat, ne éljék meg szégyenként, ha bölcsődébe adják gyermeküket, élethelyzettől függ, ki, milyen hosszan maradhat otthon gyermekével.

Ha valakinek olyanok a munkahelyi, otthoni körülményei, idős családtagot ápol, vagy fogyatékkal élőt gondoz, a közösség segít, ez a bölcsőde feladata, célja – fogalmazott.

Korábban írtuk

A június 9-én esedékes európai parlamenti és önkormányzati választással összefüggésben azt mondta, a bölcsődéket építeni és azáltal segítséget nyújtani hatékonyan akkor lehet, ha békesség van az országban és a közösségben.

Reményét fejezte ki, hogy a választások után kétszeresen, a településeken és a világban is megmarad a békesség – jegyezte meg.

Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője felelősségteljesnek nevezte Balatonföldvár bölcsőde építéséről szóló korábbi döntését, hozzátéve, mivel az ingatlan gyerekek nevelésére szolgál, átadása a jövőbe vetett hit ünnepe is.

Kiemelte, az elmúlt évtizedben a körzetében 4,5 milliárd forint kormányzati támogatásból 42 óvoda újult meg, valamint 16 bölcsőde épült.

Biró Norbert (Fidesz-KDNP), a Somogy vármegyei közgyűlés elnöke arról szólt, hogy Balatonföldvár 2,6 milliárd forint forráshoz jutott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból az elmúlt években, és soha nem látott mértékben fejlődött.

Holovits Huba (Fidesz-KDNP) polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a település és a vármegyei önkormányzat összefogásának eredményeként 230 millió forint támogatásból felépült 12 férőhelyes intézmény Balatonföldvár első bölcsődéje.

A városvezetés azt teszi, amivel az elmúlt 14 évben a választók megbízták: építi a város jövőjét – mondta.

Úgy vélte, bolond az, aki a város jövőjének építését nem a fiatalokra és a családokra alapozza, továbbá nemcsak aszfalttal, téglával és betonnal lehet jövőt építeni, hanem gondoskodással és odafigyeléssel is – közölte.