Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Hirdetés

Kontrát Károly hangsúlyozta, a biztonság fontos feltétele a tűzoltók, mentők, rendőrök ellátása megfelelő eszközökkel, ezt szolgálja a fejlesztés.

Közlése szerint Magyarországon a biztonság az egyik legfontosabb közösségi érték, a biztonságérzet fontos a turizmus szempontjából és a befektetők számára is.

Ugyanakkor ennek fenntartásáért „holnap és holnapután” is tenni kell; ezt szolgálják a kormányzat intézkedései – fogalmazott az államtitkár.

Góra Zoltán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője arról beszélt, hogy a BM Heros Zrt. nyerte el az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentőautóparkjának korszerűsítésére kiírt közbeszerzési pályázatát. Ennek nyomán 310 Mercedes és Volkswagen furgont alakított át mentőautóvá a társaság.

Az idén további 160 mentőautó kialakítására kaptak megbízást, azokat jövő márciusáig kell átadniuk az OMSZ részére – mondta a főigazgató.

A 3000 négyzetméter alapterületű új csarnok 1,4 milliárd forintos beruházás nyomán valósult meg. A csarnokavatóval egyidejűleg adtak át 15 újonnan elkészült, Mercedes alvázra szerelt mentőautót.