A HírTV pénteken közölte, hogy kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójában. Állításuk szerint felvételükön az akcióról Helmeczy László ügyvéd beszélgetett egy büntetett előéletű férfival, akit Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott a figyelmébe. Veres János közleményben hamis vádnak nevezte az állításokat. Helmeczy László ügyvéd az ATV tegnap esti műsorában azt mondta: az újabb hangfelvétel bizonyítja, hogy nem ő kereste meg a drogdílert, hanem a férfi őt.

A HírTV honlapján azt közli, hogy negatív lett a HírTV egyik, kábítószer fogyasztással és terjesztéssel megvádolt munkatársa, Kisberk Szabolcs drogtesztje, és ezt Helmeczy László is elismerte. A csatorna szerint a hatóságok egyelőre csak a HírTV feljelentését vizsgálják a munkatársaik ellen tervezett bűnycselekmény és a tévé lejáratása ügyében.

A Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete felszólítja Helmeczy Lászlót és Tóth Viktort, hogy mint közszereplők, térségi politikusok, tisztázzák szerepüket a Hír TV-s ügyben.

(MR)