Sok vád ér bennünket, de azt állítani, hogy mi nem az uniós jog talaján állunk, egyszerűen hazugság – mondta a Demokratának az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Völner Pál az elvesztett kvótaper következményeiről, a kettős mércéről, az újabb nemzeti konzultációról, valamint a kárpátaljai magyarokat hátrányosan érintő új ukrán oktatási törvényről is beszélt.

– A Soros-terv szerint a menedékkérőknek átlagban és személyenként mintegy 30 ezer eurót, azaz körülbelül 9 millió forintot is biztosítani kellene ahhoz, hogy be tudjanak illeszkedni. A költségeket Soros szerint természetesen a tagállamoknak maguknak kellene finanszírozniuk, ha szükséges, az általa nyújtott hitelből. Nem hagyhatjuk, hogy nálunk ez megvalósuljon, és jelenleg a Fidesz–KDNP-szövetség az egyetlen politikai erő Magyarországon, amely ezt garantálni is tudja – fogalmazott a beszélgetésben Völner Pál.

Nemzeti konzultáció és Békemenet

Több formája is lehet az ellenállásnak, amellyel a kormány Brüsszel és Soros György migrációs terveit igyekszik megtorpedózni, hogy Magyarország megőrizhesse szuverenitását. A Fidesz most nemzeti konzultációt hirdetett. A lapunknak nyilatkozó ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a véleménynyilvánítás e módja a népszavazásnál is demokratikusabban szembesítheti Brüsszelt a magyar társadalom akaratával.

Tárgyalásos forradalom

A kommunikátorok ma azt tanítják a politikusoknak, hogy egy értelmes 12 évesnek kell beszélni. Apám, aki komplett előadásokat tartott egy-egy megszólalásakor, borzasztóan idegenül érezné magát ebben a világban – mondta a Demokratának Antall Péter, Antall József fia. A néhai miniszterelnök nevét viselő tudásközpont igazgatójával az MDF-től való eltávolodásáról, a Magyarországon végbement változásokról, a V4 jövőjéről, valamint arról is beszélgettünk, kizárja-e az atlantista gondolkodás a keleti nyitást.

Lapunkban emellett elemzést olvashatnak az LMP-ről és a Momentumról, valamint a diplomáciai rendszerváltásról is.

A Demokrata szeptember huszadikától kapható az újságárusoknál.