Fotó: Echo TV

Véget kell vetni az Európába érkező tömegek ellenőrizetlen beáramlásának. Ez az egyetlen megoldás, hogy összhangba kerüljön Európa stabilitása és a segítségnyújtás – a többi között erről beszélt Bakondi György az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A külső határok védelme teszi lehetővé a schengeni vívmányok megőrzését – fogalmazott a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. 

A teljes beszélgetés: 

A mostani időszak nagy kérdése, hogyan segítsen Európa a folytatásban úgy, hogy annak ne legyenek az európai lakosságra nézve olyan súlyos következményei, mint eddig. A cél stabil összhangba hozni Európa jövőjét, az emberek biztonságát a segítségnyújtással – mondta Bakondi György. 

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint erre a válasz az, hogy megálljt kell parancsolni az ellenőrizetlen tömeges beáramlásnak. A külső határok védelme alapkritérium, már olyan országokban is mint Németország – tette hozzá. 

Bakondi jelezte, Horst Seehofer német belügyminiszter 63 pontból álló migrációs mestertervében nagyon sok Magyarországon már kipróbált elem szerepel. Hozzátette, a külső határok védelme teszi lehetővé a schengeni vívmányok megőrzését. Ez minden európai ország, köztük Magyarország számára is rendkívül fontos gazdasági, társadalmi és politikai érdeke – szögezte le Bakondi.

A teljes beszélgetés: 

Echo TV