Az A-Híd Zrt.-nél zajlott házkutatással összefüggésben a lap megkereste a rendőrséget, az ügyészséget és a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) is. Az adóhatóság válaszában az építőipari vállalkozás nevére nem tett utalást, ugyanakkor lapunknak küldött tájékoztatásában nem cáfolta a házkutatás tényét. Sőt, válaszukból az is kiderült, hogy a hatósági intézkedés a több százmilliós számlagyár-ügy miatt letartóztatott Vig Mór elleni eljárás keretében történt.

Hirdetés

„Tájékoztatjuk, hogy egy praxisától eltiltott budapesti ügyvéd tevékenysége miatt elrendelt nyomozás során a pénzügyőr nyomozók 33 fővárosi helyszínen kutattak és foglaltak le bizonyítékként dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint készpénzt. A témában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2023. november 29-én adott ki sajtóközleményt, amelyet kérünk tekintsen irányadónak”

– írta az A-Hídra vonatkozó kérdésre válaszul a NAV.

A férfi november vége óta letartóztatásban van, a NAV Bűnügyi Főigazgatósága több száz milliós számlagyár működtetése miatt, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással gyanúsította meg. Ugyanakkor ez nem minden.

Ezer szálon kötődik a baloldalhoz a számlagyáros

Vig Mórhoz köthető többek között egy Büro Cégkezelő Kft. néven működő cégtemető is, amely a II. kerületi Keleti Károly utca egyik földszinti üzlethelyiségébe van bejegyezve, azóta pedig kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon bizalmasának egyik vállalkozása is ehhez a szolgáltatóhoz került.

Korábban írtuk

Nem sokkal a letartóztatása után az is nyilvánosságra került, hogy Vig Mór ügyei továbbgyűrűznek: a férfi egy jelenleg is körözött bűnöző társaságában vehetett részt egy nemzetközi csalássorozatban, valamint vesztegetési ügyben két éve jogerősen is elítélték.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják a Mandiner oldalán.