Mára harmincnál is több támogatási forma áll a magyar családok rendelkezésére – kezdte videóját Zsigó Róbert. A kormány azt szeretné, hogy mindenki maximálisan ki tudja használni ezeket – hangsúlyozta. „Mi nem akarjuk megmondani senkinek, hogy vállaljon-e, illetve, hogy hány gyereket vállaljon. Aki viszont gyermeket, gyermekeket vállal, nevel, az számíthat a kormányzati támogatásokra” – jelentette ki.

Hirdetés

A magyar családtámogatási rendszer különlegessége, hogy az életút egészében rendelkezésre áll. A házasságkötéstől a gyermek megszületésén át a bölcsődei, óvodai és iskolai időszakot is beleértve a munkavállalás, az otthonteremtés, a felsőfokú tanulmányok idején is – mondta az államtitkár. Támogatják, hogy a nagyszülők is segíthessenek a gyermekek, unokák nevelésében – emelte ki.

A következő hetekben bemutatják a leggyakoribb élethelyzeteket, támogatásokat – mondta. „Mi mindent azért teszünk, hogy Magyarországon minden gyermek megszülethessen, és biztonságban nevelkedhessen. A magyar családok továbbra is számíthatnak ránk” – jelentette ki videójában Zsigó Róbert.

Korábban írtuk