Hirdetés

„Habár Brüsszel a magyar diákok, kutatók, egyetemek ellen dolgozik, mi mégis egyre erősebbek, jobbak, versenyképesebbek vagyunk” – fogalmazott Hankó Balázs.

Elmondta: a világ két vezető egyetemi rangsora szerint tizenkét magyar egyetem található a világ legjobb egyetemeinek öt százalékában. Szerdán a QS Quacquarelli Symonds nyilvánosságra hozta az új világranglistáját, melyen – a tavalyi évhez hasonlóan – tizenegy egyetemünk szerepel – tette hozzá az államtitkár.

Közölte, ezek közül öt egyetem jelentősen előrelépett, és három került be a legjobb hatszáz közé, azaz a világ legjobb két százalékába: az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), továbbá a Szegedi és a Debreceni Tudományegyetem.

A Debreceni Tudományegyetem és az ELTE száz helyezést lépett előre, a legjobb nyolcszáz egyetem közé pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mellé felzárkózott a Pécsi Tudományegyetem is. További hat modellváltó egyetem a „brüsszeli blokkolás” ellenére, az erősödő nemzetközi versenyben megtartotta helyét a legjobb 1500 között – jegyezte meg.

Korábban írtuk

„Büszkén mondhatjuk, hogy a magyar modell működik. Mi ezt a versenyképességi fordulatot ajánljuk Európának a július 1-jétől kezdődő elnökségünk során” – fogalmazott Hankó Balázs.