Zsigó Róbert azt mondta: a modern magyar politikatörténetben nem volt még példa arra, hogy pártokat vásároljanak meg külföldi erők. Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje azonban kikotyogta, hogy az összefogás közös kampányát négymilliárd forintnyi dollárral egészítették ki, ami nyílt befolyásolási kísérlet – tette hozzá.

Hirdetés

„A külföldi pénzek elfogadásával a dollárbaloldal egy több mint harmincéves konszenzust rúgott fel, ráadásul az is kiderült, hogy Karácsony Gergely egyesületébe is kötegelve vándoroltak az eurómilliók” – fogalmazott a politikus.

Az eddigi vizsgálatok rámutattak arra, hogy a teljes „dollárbaloldalt” behálózták a külföldi pénzek – mondta Zsigó Róbert. Szerinte a magyarok joggal várják el, hogy az állam garantálni tudja a saját maga függetlenségét, és hogy el tudjon hárítani minden külföldi befolyásolási kísérletet.

„A nemzeti konzultációban erről is elmondhatták a véleményüket a magyar emberek: nem meglepő, hogy óriási elutasítás övezi a külföldi befolyásolási kísérleteket, és a magyarok kiállnak a törvényi szigorítás mellett” – mondta.

Korábban írtuk

Éppen ezért a Fidesz és a KDNP a szuverenitásvédelmi törvényen keresztül zárja el azokat a kiskapukat, amiket a „dollárbaloldal” kihasznált az előző választás alkalmával – jelezte.

„Nekünk továbbra is első a nemzeti szuverenitásunk megvédése és minden külföldi befolyásolási kísérlet elhárítása. Nekünk továbbra is Magyarország az első!” – hangsúlyozta Zsigó Róbert.