Kutnyánszki Zsolt elmondta: a fesztivál középpontjában alakítottak ki egy lecsúszó pályát a tartalékos kampány „szeretem, megvédem” szlogenjével. Erről egyik oldalra a fesztivál területe felett csúszhatnak át az érdeklődők, a másik oldalra lecsúszva pedig a Balatonban landolhatnak. Hozzátette: az ezredik csúszót egy élménylappal várják, és részt vehet a tartalékosok lövészkiképzésén.

Hirdetés

Az államtitkár közölte: a Magyar Honvédség átalakuláson megy keresztül, nemcsak eszközeiben újul meg, hanem az állományában is. A nyár elején indult toborzó kampányukkal szeretnék megmutatni a társadalomnak, hogy mit jelent tartalékosnak lenni – emelte ki.

Kutnyánszki Zsolt hangsúlyozta: motivációs rendszert is kidolgoztak a tartalékos állomány bővítéséhez, amelynek célcsoportjai az egyetemista és főiskolás fiatalok.

Ennek részeként a tartalékosnak jelentkezők bruttó 150 ezer forintos szerződéskötési díjat kaphatnak, rendelkezésre állási díjuk éves szinten bruttó 600 ezer forint lehet, és minden tartalékos egy évben három, a honvédséghez általa csatlakozó ember után fejenként 500 ezer ajánlási bónuszt kaphat, ha teljesülnek a szükséges feltételek.

Korábban írtuk

A sajtóbejáráson részt vett Pupp Noémi és Fojt Sára olimpiai bronzérmes kajakozó, rajtuk kívül a Magyar Honvédség kötelékébe tartozik Varga Ádám ezüstérmes kajakozó, illetve az aranyérmes férfi párbajtőr csapat tagja volt Siklósi Gergely – jelezte az államtitkár.

Ádám Kata fesztiválvezető a sajtóbejáráson elmondta: a csütörtöktől szombatig tartó Strand Fesztiválon idén három nagyszínpaddal és több kisebb zenés helyszínnel várják a résztvevőket. Folytatódik a cirkusz tematika, nappali programjaik területén cirkusznegyedet hoztak létre, és a fő színpadon is minden nap cirkuszművészek lépnek fel – fűzte hozzá.

Csákovics Gyula, Zamárdi független polgármestere arról beszélt: a lakosok és a nyaralótulajdonosok körében is pozitív a megítélése a fesztiválnak. Zamárdiban, a Balaton leghosszabb szabadstrandján helye és jövője is van a fesztiválnak, amely abszolút szezonhosszabbító jelleggel bír.

Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán fesztiválalapítók tájékoztatása szerint a Strand Fesztivállal indul el az UNICEF Magyarországgal indított kampány, amelynek lényege az iskolai kortárs bántalmazásra – egymás szivatására, zaklatására, bántására, szekálására – való figyelemfelhívás. Ennek jegyében a fesztiválon Miskovits Márton moderálásával kerekasztal-beszélgetést tartottak, amelyen részt vett Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója, Lobenwein Norbert, valamint Manuel és Marsalkó Dávid.

A fesztivál szervezőinek tájékoztatása szerint a három napon huszonöt helyszínen mintegy 200 koncert és program, egyebek mellett több cirkuszi show, irodalmi beszélgetések, valamint fenntarthatósági és edukációs programok is várják a közönséget.

A színpadokon többek között olyan előadók lépnek fel, mint Azahriah és a Halott Pénz, a nemzetközi mezőnyből a Chase & Status, Alok és Elderbrook, valamint Majka, a Bagossy Brothers Company, Krúbi, Beton.Hofi, a Carson Coma, Rúzsa Magdi és a Valmar.

A rendezvény legfontosabb útjait és tereit a közelmúltban elhunyt hazai zenészekről – Fábián Juliról, Siklósi Örsről, Somló Tamásról és DJ Palotairól – nevezték el, így állítva emléket a felejthetetlen művészeknek.