A rendőrség nyomozást indított a kalandparkban történtek ügyében. Lits László, a parkot üzemeltető Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója szerdán elmondta, a múlt héten egy gyerekcsoport érkezett a kalandparkba, amely teljesen be van kamerázva. Az incidensről felvétel készült, amelyen jól látszik, hogy egy felnőtt – mint kiderült, a csapat egyik felügyelője – felrúg egy kisgyermeket.

Hirdetés

A Magyar Karate Szakszövetség közleményében azt írta: a szövetség és az egész magyar karatetársadalom mélységes felháborodással értesült a sajtóból a szolnoki kalandparkban történt megdöbbentő gyermekbántalmazási esetről, amely egy karatés edzőhöz köthető.

Kiemelték: az egész karatetársadalom, illetve közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karate mesterei elhatárolódnak a vállalhatatlan, „a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan” gyermekbántalmazási esettől.

A szakszövetség a fegyelmi, valamint az etikai és gyermekvédelmi szabályzatának megfelelő eljárásokat megindítja az érintettel szemben, és az eljárás lefolytatásának végéig eltiltja mindennemű karateoktatási tevékenységtől – olvasható a közleményben.

Korábban írtuk