A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával a Balkan Fanatik, Geszti Péter, a Belmondo, a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) és Caramel lép színpadra az egyedi látványelemekkel fűszerezett Cipősdoboz koncerten, melynek nyitóblokkjában a kétszáz tagú, modern gospelt éneklő Golgota Gospel Kórus lesz hallható.

Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője az MTI-nek felidézte: a közmédiumok összefogásának első nagy eredménye volt a szimfonikus zenekar nagy sikert aratott fellépése a Sziget fesztiválon. A közmédia örömére szolgál, hogy most újra hallható lesz a különleges előadás, emellett az MTVA büszke arra, hogy a Magyar Rádió Szimfonik Live nem merült feledésbe, és karácsony közeledtével egy nemes kezdeményezést karolhat fel.

A nyári siker után az MTVA kereste az alkalmat arra, hogy felélessze a Szimfonik Live produkciót, és az, hogy a rádió zenekara most a Cipősdoboz koncerten lesz hallható „szerencsés egymásra találás volt” a szervezők, illetve a közmédia között – tájékoztatott az MTVA.

A koncerten felcsendülő dalokat Balogh Sándor karmester és zeneszerző hangszerelte, aki a projekt komolyzenei oldalát képviselő Magyar Rádió Szimfonikus Zenekart is vezeti.

Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezete, a Baptista Szeretetszolgálat 2004 óta minden évben meghirdeti karácsonyi Cipősdoboz akcióját, melynek keretében a színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok rejtette ajándékok több tízezer nehéz sorsú belföldi és határon túli gyermek karácsonyi örömét jelentik.

Az akcióhoz tavaly kapcsolódott először nagyszabású jótékonysági koncert a teltházas Budapest Sportarénában. Az idei rendezvény fővédnöke Schmittné Makray Katalin, Schmitt Pál köztársasági elnök neje lesz; az adományokat a Baptista Szeretetszolgálat ezúttal is magyarországi és határon túli rászoruló gyerekeknek és nagycsaládoknak juttatja el.

(MTI)