Hirdetés

A kutatásban azt kérdezték a válaszadóktól, hogy három pozitív és három negatív jellemző közül melyeket érzik igaznak Magyar Péterre.

A Magyar Péter eddigi szerepvállalásához köthető ügyek (pl. diszkóbotrány, a felesége lehallgatása) nyilvánvalóan szerepet játszanak a Tisza Párt elnökének meglehetősen rossz megítélésében, hiszen a negatív jellemzők mindegyikét többen vélték igaznak rá, mint hamisnak.

A magyarok többsége önteltnek (58 százalék) és agresszívnak (51 százalék) látja, és tisztesség dolgában is van még hová fejlődnie szerintük (41 százalék véli őt tisztességtelennek).

A pozitív tulajdonságokat a magyar felnőttek nagyjából harmada érzi igaznak Magyar Péterre (30-35 százalék), ami hozzávetőlegesen megfeleltethető a Tisza párt támogatottságának.

A Tisza párt vezetőjének további problémát okoz, hogy a magyarok fele nem érzi igaznak rá nézve a pozitív tulajdonságokat. A vizsgált tulajdonságok közül legkevésbé a megbízhatóság jellemző rá a magyarok szerint (30 százalék), amiben feltehetően a be nem tartott politikai ígéretei és magánélete is szerepet játszanak.

A kutatás 1000 fő telefonos (CATI) megkérdezésével készült, az adatfelvételre 2024. szeptember 30. és október 2. között került sor. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a maximális mintavételi hiba ± 3,16 százalék.

(forrás)

Korábban írtuk