Fotó: MTI/Kovács Attila
Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, fideszes országgyűlési képviselő beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján tartott ünnepi megemlékezésen Visegrádon, a Duna moziban 2023. október 23-án

Vitályos Eszter ünnepi beszédében kiemelte, hogy az örökül kapott szabadság és a megannyi véráldozat útján megőrzött becsület akkor ér valamit, ha az utódok sem a könnyebb utat választják. Ha elhiszik, hogy képesek szabadon, önállóan és erősen tekinteni a jövőbe, mert ahogyan 1956 hősei a következő generációk jövőjéért, „úgy mi a saját gyermekeinkért és unokáink jövőjéért vagyunk felelősek” – mondta.

Hirdetés

Ehhez pedig mindenkire szükség van – hangsúlyozta, hozzátéve: „legyünk mi a fény, amely ha kell, a Műegyetemtől a Kossuth térig, Visegrádtól Szentendréig, Magyarországtól Európa szívéig világít, akkor leszünk méltók a hősök áldozatára”.

Ha nem ezt teszik a ma nemzedékei, az 56-os hősök emlékét sértik, és a pesti utcák fagyosak és üresek maradnak örökre – fogalmazott.

Ma azokra a magyar hősökre emlékezik az ország, akik nem féltek az igazságért kiállni, akik életüket áldozták a hazáért – mondta Eőry Dénes, a város független polgármester, aki úgy folytatta, hogy áldozatuk nem volt hiábavaló, hiszen nekik is köszönhetjük, hogy ma demokratikus keretek között élhetünk.

Minden megemlékezés tovább erősíti a szabadságba vetett hitet – hangoztatta -, és erre az erőre nagy szükség van, hiszen újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézni, és ebben a helyzetben kizárólag egy erős nemzeti kormány és Magyarország polgárainak példaértékű összefogása jelenthet védőbástyát.

A forradalom és szabadságharc hőseinek kiállása és hite a jelen és a jövő nemzedék számára egyaránt példa – hívta fel a figyelmet.

Korábban írtuk