Orbán Viktor elmondta, dilemmát jelent, hogy miközben szeretnék újjáépíteni Magyarország reputációját, aközben azt is tudják, ezt nem lehet hazugságra alapozni. Hangsúlyozta, a választások után egy, másfél hónappal világossá kell tenni, milyen a magyar gazdaság valóságos állapota.

A Fidesz elnöke úgy látja, a magyaroknak minden gondjuk ellenére van hivatásuk és küldetésük az Európai Unióban. Hazánknak élenjárónak kell lenni a változásban, és erre most nyílik lehetősége. Meglátása szerint, az országgyűlési választások első fordulóján, április 11-én a választókat meg kell győzni arról, hogy menjenek el szavazni, adják a voksukat a változásra, és határozattan nyilvánítsák ki, hogy Magyarországon véget akarnak vetni a spekuláció korszakának. Annak a ciklusnak, amely tönkre tette a gazdaságot és munkahelyek százezreit szüntette meg.

Kifejtette, a magyaroknak minél egységesebben ki kell nyilvánítani, hogy olyan politikát és kormányzást akarnak, amely a termelő kapitalizmusnak és a munkának ad elsőbbséget, valamint elég erős munkahelyek teremtéséhez. Orbán Viktor megjegyezte, bízik abban, hogy a magyarok többsége a változásra szavaz majd. Amennyiben ez bekövetkezik, 2011. január 1-jén, az Unió soros elnökségének átvételekor, olyan kormánya lesz, amely határozottan megindult a szociális piacgazdaság megújítása felé. „Akkor mi magyarok arra bíztathatunk minden európai nemzetet, hogy álljanak ki határozottan a munkára épülő szociális piacgazdaság európai ügye mellett” – tette hozzá a Fidesz elnöke.

(orbanviktor.hu)