❗️EL A KEZEKKEL A MENTŐKTŐL❗️Felszólítjuk Hadházy Ákost, hogy fejezze be a rémhírkeltést és ne akadályozza a mentők…

Posted by Országos Mentőszolgálat on Friday, March 19, 2021
Hirdetés

Hadházy Ákos egy fényképre hivatkozva hazugsággal vádolta meg a mentőket: azt állítja, hogy „a helyzet sokkal rosszabb annál, mint amit a kormány és az OMSZ hivatalosan állít”, hiszen szerinte egyetlen nap alatt országszerte valójában nem 4400, hanem több mint 5900 esetet kellett a mentőknek ellátni, ami azt bizonyítja, hogy „a rendszer gyakorlatilag összeomlott” – emlékeztet a Facebookon megjelent kiírás.

A politikus állításaival szemben a valóság az, hogy az Országos Mentőszolgálat a jelzett napon, azaz 2021. március 16-án összesen, országosan 4369 feladatot látott el

– hangsúlyozza az OMSZ, hozzátéve: a Hadházy által megosztott fényképen a 6000 közeli szám nem a végrehajtott feladatok, hanem az egy nap alatt beérkezett telefonhívások száma, ezek mintegy harmada azonban nem eredményezi, és ezen a napon sem eredményezte mentő küldését, mert a telefonáló például csak információt kért (210316_5918-as szám magyarázata: 2021.03.16. 0:00-tól 2021.03.16. 23:18-ig az Országos Mentőszolgálat 5918 beérkező telefonhívást kezelt).

A mentőszolgálat ezekben a napokban rendkívüli terhelés mellett dolgozik, de bajtársaink példamutatóan helytállnak ebben a nehéz időszakban, így az Országos Mentőszolgálat működőképessége, a mentőellátás az ország minden területén biztosított – írják, majd felszólítják a számokat értelmezni képtelen független országgyűlési képviselőt, hogy „vonja vissza alaptalan vádjait”, illetve az összes politikai szereplőt arra, hogy „valótlan hírekkel, információkkal ne ingassák meg a lakosság mentőkbe vetett bizalmát, ne hátráltassák a frontvonalban dolgozok munkáját ilyen és ehhez hasonló álhírekkel”.

Korábban írtuk