A jelenleg regnáló főpolgármester támogatását Gelencsér Ferenc, a párt elnöke és Donáth Anna Karácsony Gergellyel közösen megtartott sajtótájékoztatójukon jelentette be. A Momentum elnöke elmondta:

Hirdetés

a párt országos választmánya úgy döntött, hogy Karácsony Gergelyt támogatjuk Budapest főpolgármestereként. Azt gondolom, hogy ez önmagáért beszél. 2019-ben ez a szövetség győzte le az állampárt helytartóját, és azt gondolom, hogy 2024-ben is ez a szövetség fogja megtenni ugyanezt. Az elmúlt négy évben Karácsony Gergely mint főpolgármester, azt gondolom, hogy rászolgált arra, hogy a Momentum mint liberális párt támogassa őt a továbbiakban is.

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője kijelentette: nagyon büszkék arra, hogy a szabadság mellett a zöldértékek is hozzátartoznak a progresszív szabadelvű politikához, és ezt a közös értékalapot képviseli Karácsony Gergely is.

Ezért számunkra Karácsony Gergely jelölése a következő ötéves ciklusra, mint főpolgármester, nem háttéralku kérdése, hanem egy természetes, értékalapú együttműködés folytatása. Ezért is mondtuk már az elmúlt hetekben is, ez nem kérdés számunkra. Egyedül egy kérdés van, mégpedig az, hogy ki mit hajlandó feladni azért, hogy a szabad város szabad maradhasson

– tette hozzá Donáth Anna. Közölte: a végén nem a Momentumon fog múlni, hogy felálljon ugyanaz a pártok közötti együttműködés, mint 2019-ben. A párt számára a politikus szerint egyértelmű, hogy a következő tíz évben is ugyanilyen szabadelvű és zöld városvezetésnek kell hatalmon maradnia.

Karácsony Gergely emlékeztetett, hogy a Momentum nagyon fontos része a kialakult koalíciónak, majd pedig hosszasan méltatta a Momentum két jelenleg is hivatalban lévő polgármesterét, akik elmondása szerint korrupt semmittevés helyett nagyon sokat tettek azért, hogy egy sokkal élhetőbb, szabadabb és szolidárisabb Budapest jöjjön létre.

Korábban írtuk

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható IDE kattintva.