Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője, Donáth Anna, a Momentum EP-listavezetője és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Momentum Mozgalom Karácsony Gergelyt támogatja a jövő évi főpolgármester-választáson.

Hirdetés

Gelencsér Ferenc elmondta: „az elmúlt 4 évben sikeres együttműködés volt a Momentum és Karácsony Gergely között. Budapest szabad és szabad is marad. A Momentumon nem fog múlni, hogy mindehol egy az egy ellen induljon az ellenzék a Fidesz ellen, ezért is támogatjuk Karácsony Gergelyt.”

Donáth Anna kiemelte: „Karácsony Gergely és a Momentum között van közös alap. Ilyen a szabadelvűség és a zöldkérdés. Ezért sem kérdés számunkra, hogy Karácsony Gergelyt támogatjuk.

Karácsony Gergely megköszönte a Momentum támogatását és kijelentette, hogy ez a támogatás kölcsönös. „Azt gondolom, hogy a Momentum fontos része a fővárosi koalíciónak. Velük a legtöbb stratégia kérdésben közelebb álltunk egymáshoz, mint bármely másik párttal. Soproni Tamás és Pikó András remek polgármesterek, Kerpel-Fronius Gábor pedig remek főpolgármester-helyettesnek bizonyult.

Korábban írtuk