Az MSZP EP-képviselői, valamint Bokros Lajos, a médiatörvénnyel kapcsolatos rágalomhadjárat kifulladása után most újra hazugságokkal teli körlevelekben hangolják hazánk ellen az uniós intézményeket – hívja fel a figyelmet a Magyar Néppárti Képviselőcsoport.

„Az új alkotmánnyal kapcsolatos, Brüsszelben a magyar szocialisták által terjesztett „tájékoztató levelek” nyíltan becsmérlik a magyar államiság jelképeit. Mind az MSZP, mind Bokros Lajos kifogásolják az alaptörvényben szereplő „Isten, áldd meg a magyart” kifejezést, meg sem említve, hogy az a magyar Himnusz kezdő sora. Az MSZP szerint emellett a Szent Korona megemlítése a Magyar Királyság területi folytonosságát szimbolizálhatja, ezáltal ellenérzéseket keltve a szomszédos országokban. Az MSZP veszélyesnek tartja – az állítólagosan az alaptörvény tervezetben szereplő – határon túli magyarok szavazati jogát, amely túlzott politikai befolyáshoz juttatná Magyarországot az uniós intézményekben. Ez szerintük pénzügyi következményekkel járhat és konfliktusokhoz fog vezetni a környező országokkal. A valóság az, hogy az új alaptörvény nem rendelkezik a határon túli magyarok szavazati jogáról. Bokros Lajos ugyanakkor körlevélben kifogásolja, hogy az új magyar alaptörvény a határon túli magyarokat is a nemzet részének tekinti” – áll a képviselőcsoport által kiadott közleményben.

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben az MSZP nem képviseli választóit az alaptörvénnyel kapcsolatos vitában, külföldön aktívan dolgozik az ország lejáratásán. A Magyar Néppárti Képviselőcsoport felszólítja a baloldali politikai erőket, haladéktalanul hagyjanak fel azzal, hogy Magyarország ellen uszítják az uniós intézményeket és a nemzetközi közvéleményt” – zárul a közlemény.