A Párbeszéd arra kéri a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsát, hogy állapítsa meg a kormány legújabb plakátkampányának jogszerűtlenségét, és tiltsa el a kabinetet a további jogsértéstől.

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A párt szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Soros György ellen indított kampány nem társadalmi célú hirdetés, hanem „egy politikai kampány, abból is a legalja”.
    
Tordai Bence úgy fogalmazott: a kabinet a kormányzás helyett „gyűlöletkampányt” folytat, évente tízmilliárdokat pocsékol el arra, hogy elterelje a figyelmet a romokban heverő oktatásról, az összeomló egészségügyről, a gyermekéhezésről és arról, hogy évente több tízezren hagyják el az országot.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleményben reagált: 

„Csak médiatartalomban megjelenő hirdetések esetében van hatásköre bármilyen eljárásra a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak, illetve a Médiatanácsnak, ezért nincs lehetősége érdemben megfontolnia a Párbeszéd, az Együtt vagy bármilyen más szervezet vagy magánszemély plakátokra vonatkozó kérését. Mivel a médiaszabályozás a plakátokra nem vonatkozik, a Médiatanács a plakátkampányok jogszerűségét sem vizsgálhatja” – írta a hatóság. 

MTI