A Fővárosi Főügyészség a napokban kezdeményezte a több száz milliós költségvetési csalási ügy miatt jelenleg is börtönben ülő Vig Mór letartóztatásának meghosszabbítását – tudta meg a bíróságtól a Magyar Nemzet. A lapnak küldött válaszból az is kiderült: a bíróság az ügyészi indítványról határidőben döntött, azonban annak tartalmáról csak később tudnak tájékoztatást adni.

Hirdetés

Vig Mór nevét egy tavaly november végi látványos adóhatósági razzia kapcsán ismerhette meg a szélesebb közvélemény. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatósága több száz milliós számlagyár működtetésének gyanújával csapott le a jogászra, akit többek között különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással gyanúsítottak meg.

Egészen Gyurcsányékig érnek a szálak

Azóta Vig Mór zavaros cégügyei is napvilágra kerültek. Többek között Büro Cégkezelő Kft. néven egy cégtemetőként is működő szolgáltató köthető a jogászhoz, amely a II. kerületi Keleti Károly utca egyik földszinti üzlethelyiségébe van bejegyezve, majd azt is megírtuk, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon bizalmasának egyik vállalkozása is ehhez a szolgáltatóhoz került.

Soros közeli jogvédő a számlagyáros testvére

Vig Mórról az is tudható, hogy az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére. A hazánk lejáratásában élen járó jogvédő régi szereplője a magyar közéletnek, pontosabban inkább a Soros-hálózatnak: dolgozott a Magyar Helsinki Bizottságnál és a Soros-alapítványnak nevezett Open Society Foundationsnél is.

Korábban írtuk

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.