A kormányszóvivő szerint a 2015-ös röszkei támadás szervezése is a Soros-hálózathoz kapcsolódik.

Kovács Zoltán hétfőn Budapesten, újságírók előtt azt mondta, a kormány kiemelten foglalkozik a Soros-hálózat működésével kapcsolatosan napról napra nyilvánosságra kerülő hírekkel, hangfelvételekkel. Példaként említett egy olyan korábbi nyilatkozatot, amely szerint a Soros-hálózat kétezer embere dolgozik a magyar miniszterelnök és Magyarország ellen.

A kormányszóvivő szerint a határzár tiltott átlépéséért és társtettesként elkövetett terrorcselekményért nem jogerősen elítélt röszkei zavargó, Ahmed H. tetteinek „mentegetése”, az ehhez kapcsolódó nemzetközi lejárató kampány és a nemzetközi közvélemény félrevezetése egyaránt arról tanúskodik, hogy a „röszkei támadást” is a Soros-szervezet hajtatta végre, amelynek semmi sem drága. Minden eszközt felhasznál, hogy az említett kétezer ember a lehető leghatékonyabban tudja végrehajtani Soros György elképzeléseit – mondta, idesorolva külföldi kormányok befolyásolását, illegális adatgyűjtést és nemzetközi szervezetek ellátását torzított adatokkal.

Nyilvánvalónak nevezte, hogy a jövő vasárnapi választáson a Soros-hálózat egy olyan bevándorláspárti kormányt akar hatalomba helyezni, amely kiszolgálja az érdekeit, céljait, ezek középpontjában a Magyarországot és Európát védő határkerítés lebontásával.

Mindezek miatt van szükség a Stop Soros törvénycsomagra, amellyel kapcsolatban gondoskodni fognak arról, hogy az új Országgyűlés a lehető leggyorsabban elfogadja, ez a jogszabály garantálhatja ugyanis, hogy a Soros-szervezetek elképzelései ne valósulhassanak meg – közölte a szóvivő.

Kovács Zoltánt megkérdezték arról, hogy a Magyar Nemzet információi szerint az FBI tanúvédelmi programja védi az Egyesült Államokban azt a magyar állampolgárt, aki kulcsfigura lehet Magyarországon elsikkasztott uniós pénzek külföldre juttatásában. A kormányszóvivő erre úgy reagált: „ez kampánykamu, szemenszedett hazugság, Simicska médiájának pedig üzenjük, hogy a whisky nem jó tanácsadó”.

A téli rezsicsökkentéssel kapcsolatos felvetésekre azt válaszolta: az elektromos árammal fűtők esetében – akik a fogyasztók kevesebb, mint egy százalékát teszik ki – nem lehetett olyan rendszert kialakítani, amelyben egyértelműen vissza lehetett volna ellenőrizni a jogosultságot.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórháznál tartott Együtt-akcióra Kovács Zoltán úgy reagált: jobb lenne, ha Juhász Péter, az Együtt elnöke inkább a „bukásának” a következményeivel szembesülne.

A kormányszóvivő azt nem kívánta kommentálni, hogy egy első fokú bírósági döntés szerint az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Handó Tünde visszaélt a jogkörével bírósági vezetők kinevezésénél. Bírósági ügyekkel a kormány nem foglalkozik, a bíróságok szervezetéhez kapcsolódó kérdésekkel pedig nem is foglalkozhat – mondta a szóvivő.

MTI