A Szikra Mozgalom az utóbbi hetekben azért került a figyelem középpontjába, mert a józsefvárosi Fidesz irodájának ablakát egy bizonyos Ny. Tamás törte be, akiről Jámbor András el is ismerte, hogy erős kötődése volt a mozgalomhoz.

Hirdetés

Tavaly február elején az Antifa több támadást is végrehajtott Budapesten. A bűncselekményekkel összefüggésben pedig házkutatást tartottak a Jámbor András nevével fémjelzett Szikra Mozgalom egyik tagjánál, akinek a lakásán hetvenezer pedofil felvételt találtak.

Ezek a tartalmak egy laptopon és egyéb adathordozókon voltak, a laptop tulajdonosa a kihallgatása előtt felakasztotta magát a biatorbágyi, volt katonai bázison.

A Magyar Nemzet riportere szerette volna megtudni a közgyűlésen demonstrálóktól, hogy hogyan tiltakoztak annak idején a mozgalmukhoz kötődő pedofil botránnyal kapcsolatban, azonban az aktivisták a hallgatást választották, egy másik tagjuk pedig megpróbálta hárítani az ezzel kapcsolatos kérdéseket, mondván a Szikrának nem volt ilyen ügye.

Korábban írtuk

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint a Szikra Mozgalom teljesen hiteltelen, és álságos az ilyen megnyilvánulás azok után, hogy egy hozzájuk köthető ember laptopján rengeteg pedofil felvételt találtak. 

A politikus arról is beszélt, hogy az ilyen erőszakos anarchista csoportok ártanak a demokráciának és nem helyes, hogy egy országgyűlési képviselő támogatásával működhetnek ilyen felforgató szervezetek.