Ernyei Magor, a Központ nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója kifejtette, hogy az amerikai republikánusok és a magyar konzervatívok együttműködése a migrációs politika összehangolására és a határvédelem megerősítésére összpontosít, mint a nemzeti szuverenitás alapvető pilléreire: „Ennek a gerincét adja az Alapjogokért Központ és az America First Policy Institute közös projektje, amelynek célja a két megközelítés összehangolása. Amerikai republikánus barátainkkal egyetértünk: erős határvédelem nélkül nincs nemzet.” – tette hozzá.

Hirdetés

Kovács Zoltán államtitkár a migrációval kapcsolatos magyar megközelítés hatékonysága kapcsán a politikai akarat fontosságát hangsúlyozta. „Az elmúlt 9 évben Magyarország bebizonyította, hogy a határzár, a rendőrök és határvadászok hatékonyságával az illegális migráció megállítható a határainkon. Jelenleg habár látszólag csönd van a határon, valójában a migrációs nyomás növekszik, de mi készen állunk és megvédjük hazánkat.” – fejtette ki.

Robert Law-t és vendéglátóit először a helyi rendőrség és határőrség fogadta, ahol előadást hallgattak meg a magyar hatóságok határellenőrzés és határbiztonság terén végzett tevékenységéről. Ez jelentősen eltér az amerikai-mexikói határ valóságával, ahol az amerikai látogató szerint „az elmúlt három évben mintegy 10 millióan lépték át illegálisan a határt, tekintettel a Biden-kormányzat gyenge politikájára”.

Korábban írtuk