Az országos rendőrfőkapitány elmondása szerint az újabb bűncselekmények elkövetésének megakadályozása érdekében vették őrizetbe a gyanúsítottakat. Meg nem erősített sajtóértesülés szerint a következő támadást Nógrád megyében követték volna el.

A Nemzeti Nyomozó Iroda egyébként változatlanul a támadássorozat részének tekinti a tarnabodi esetet is, amelynek eddig ismert gyanúsítottjai több mint fél éve előzetes letartóztatásban vannak.

Az ötödik előállítottat kiengedték, egy hatodikat kifaggattak

A rendőrségen tanúkihallgatás után szabadon engedték azt a fiatalembert, akit a romák ellen elkövetett sorozatgyilkosságokkal összefüggésben péntekre virradó éjjel állítottak elő a rendőrök egy Bethlen utcai magánlakásból Debrecenben.

A férfit a belvárosi lakásból a hajnali órákban vitték el a rendőrök, egy időben azzal az akcióval, amelynek során a Perényi 1 és a Karaoke Bár nevű szórakozóhelyeken összesen négy biztonsági őrt vettek őrizetbe a gyilkosságok elkövetésének gyanújával. A Népszabadság megtudta: a Bethlen utcából előállított fiatalember a Perényi 1 nevű szórakozóhely egyik alkalmazottja, de nem biztonsági őrként dolgozik. A férfit nem gyanúsítottként hallgattak ki, hanem tanúként, s azért állították elő, mert szoros ismeretségben állt a feltételezett elkövetőkkel.

A lap úgy értesült: a rendőrség rajta kívül előállított egy, az egyik bárban pultosként dolgozó fiatalembert is, akit tanúként hallgattak ki. A négy kidobót azzal gyanúsítják, hogy ők a romák elleni támadássorozat elkövetői.

(hírTV, Népszabadság)