Fotó: MTI/Kovács Attila
Hirdetés

A Fidesz semmit sem tanult az önkormányzati választásokból – mondta napirend előtti felszólalásában a politikus, aki szerint a tüntető emberek rájöttek, ha együtt kiállnak érdekeikért, akkor eredményt érhetnek el. Közölte, októberben rengeteg város szabadult ki a Fidesz hatalmából, ezeken a helyeken az ellenzéknek be kell mutatnia a teljesen más hatalomfelfogását, az esélyteremtő államot.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is egyetértett azzal, hogy a környezetvédelem fontos. A különbség az – folytatta -, hogy a baloldal ennek terhét a családokra, a kormány pedig Brüsszelre és a szennyezést okozó nagyvállalatokra terhelné. Hozzátette: a kormány megbecsüli a pedagógusokat, 2010-hez képest 390 milliárd forinttal költenek többet pedagógusbérekre. Közölte, az egészségügyre 724 milliárd forinttal van több, mint a szocialisták idején, és ha a kormányon múlik, végigviszik az Egészséges Budapest-programot.

Az államtitkár szerint ha valaki arra kíváncsi, mire számíthatna, ha az MSZP kormányozna, akkor nézze meg az elmúlt hét eseményeit. Példaként említette az ingatlanadó, a dugódíj, a dízelautók korlátozásának és a parkolási díjak emelésének tervét. De az első dolguk az volt, hogy a múlt minden emberének helyet csináljanak – tette hozzá.

Szóvá tette azt is, hogy megduplázták a kispesti vagyonkezelő fizetését, pont úgy, ahogy egy kiszivárgott felvételen beharangozták. Az MSZP semmit nem változik – hangoztatta.